JON RONIGER AND THE GOOD FOR NOTHIN’ BAND – LIVE AT 6010

Artiest info
Website
facebook

Label: Nola Baby Records

We weten intussen allemaal wel dat de coronapandemie naast veel miserie en eenzaamheid ook geleid heeft tot veel creativiteit bij artiesten die door deze crisis tijdens de hele lockdownperiode werkloos zijn gebleven. Sommigen hebben zich aan het componeren van nieuwe nummers gezet, anderen hebben in een thuisstudio hun nieuwe plaat opgenomen en nog anderen hebben geprobeerd om hun publiek te bereiken op een unieke manier via de ‘social media’.

De Amerikaanse bluesrocker Jon Roniger uit New Orleans besloot om elke avond om 19.00u een 15 à 30 minuten durende livestream op ‘Facebook’ te plaatsen met een optreden. De ene keer was dat een akoestische soloperformance van hemzelf en een andere keer speelde hij een korte show samen met zijn vijf jaar geleden opgerichte vaste begeleidingsformatie ‘The Good For Nothin’ Band’. Door dat optreden op ‘Facebook’ te ‘liken’ konden zijn fans aangeven dat ze zijn inspanning wel degelijk konden appreciëren. Op die manier kon hij zich aan de door de overheid opgelegde ‘social distancing’-regels houden en daarnaast toch in nauw contact blijven met zijn fans.

Uit het op deze wijze gecreëerde ruime aanbod aan nieuwe liedjes selecteerde Jon Roniger nu elf nummers die hij heeft samengebracht op zijn midden augustus verschenen album “Live At 6010” dat we hier wat nader onder de loep nemen. Elf andere songs waren eerder al beland op een tweede album “Let’s Get Lost” dat in maart 2021 op de platenmarkt is terechtgekomen.

Naast Jon Roniger wordt ‘The Good For Nothin’ Band’ tegenwoordig gevormd door bassist Evan Paydon, drummer Adam Everett, toetsenist Jake Gold en de blazers Cyrus Nabipor op trompet en Ellis Seiberling op trombone. Hun discografie bestond tot nu toe uit de debuutplaat “Maniac World” uit 2016 en diens toepasselijk getitelde opvolger “Second Shot” uit 2018, maar daar werden nu dus ineens twee nieuwe albums aan toegevoegd.

Twee van de tracks uit “Live At 6010” hebben we in hun originele live gespeelde uitvoering op de video’s meegegeven met eerst het nummer “Regrets” en daarna “Little By Little” waarmee het album begint. Wij vinden zijn muziek het compleetst klinken als de hele band meespeelt en vooral de blazers een soulvol tintje aan de songs meegeven zoals in “First Call For Alcohol”, “New World Order”, “Make It Feel Good” of “Live In The Time Of Corona” dat in een ragtime-stijl wordt gespeeld en “Miles Away” en “Nothing Is Sacred” waarin de Britse ska-muziek van eind jaren ‘70 de sound bepaalt. Ook de invloeden van blues, rock, soul en jazz zijn nooit veraf in de muziek van ‘Jon Roniger & The Good For Nothin’ Band’, een groep die volgens ons bij live-optredens voor een gezellige sfeer weet te zorgen.

(valsam)